Välkommen till Nordic Tradition! Här har artisterna en jämställd ställning med skivbolaget med starkare rättigheter, mer ansvar och mer påverkan under hela produktionen. På den här sidan kan du stödja artisterna genom att handla med precis samma villkor som när du handlar direkt från dem vid scenkanten!

 

 
Titel: Magnolia
Artist: Trio Larsson Mayr
Katalognr: NTCD18
Pris: 150:-
 
Antal:
     

Den nya konstellationen Trio Larsson Mayr uppkom efter tyska konsertturnéer där Anders och Maria Larsson stiftade bekantskap med multiinstrumentalisten Johannes Mayr. Tillsammans har de nu gett ut sin första skiva med en blandning av traditionellt och nyskrivet material i sinnrika arrangemang.


 
Titel: Visor för stora och små
Artist: Morfar och Maria Band
Katalognr: NTCD16
Pris: 150:-
 
Antal:
     

Morfar och Maria gör musikföreställningar för de minsta barnen. Visorna på den här skivan har tillkommit genom föreställningarna Morfar och Maria firar jul, Skattjakten samt Varför är jorden rund? och är skrivna med utgångspunkt i hur barnen ser på världen runtomkring dem. Vardagliga ting blandas med fantasins obegränsade magi i 17 alldeles nyskrivna visor för stora och små!


 
Titel: Trallaren
Artist: Anders Larsson
Katalognr: NTCD17
Pris: 150:-
 
Antal:
     

Anders Larsson - en väldigt bra trallare med en väldigt bra skiva!


 
Titel: Klacken i nocken!
Artist: Alla Fagra Barn
Katalognr: NTCD15
Pris: 150:-
 
Antal:
     

Folkmusik för Barn – Barnmusik för Folk!
Efter sin debutplatta på Nordic Tradition släpper nu Malmöbandet Alla Fagra en produktion helt inriktad på den yngre publiken! Vare sig folkmusik är nytt eller tidigare bekant är detta en CD som garanterat kommer att tilltala alla musikälskande barn såväl som föräldrar!


 
Titel: Våta Pussar
Artist: Alla Fagra
Katalognr: NTCD14
Pris: 150:-
 
Antal:
     

Alla Fagra - det nyskapande Malmöbandet ger ut sin första skiva på Nordic Tradition! Med nyskriven musik såväl som text kastar de sig ut på nya banbrytande vägar i den svenska folkmusiken. Alla Fagra – hjärtligt, intensivt & svängigt!

 
Titel: Di Gamlaste Bidana
Artist: Christer Lundh
Katalognr: NTCD13
Pris: 150:-
 
Antal:
     

Unika visor från Skåne med den legendariske vissångaren, Christer Lundh! Traditionella och egna tonsättningar av material han samlat in under lång tid. Många av visorna har månghundraåriga rötter och framförs här i sinnrika och annorlunda arrangemang.

 
Titel: Guldpolska
Artist: Karin Wallin
Katalognr: NTCD12
Pris: 150:-
 
Antal:
     

Ett spelmansporträtt på Nordic Tradition! Sommaren 2007 fick Helsingborgsspelmannen Karin Wallin mottaga det prestigefyllda Zornmärket i guld för bl.a. "mästerligt dansspel" och här är nu hennes efterlängtade soloskiva!

 
 
Titel: Rikedom och gåvor
Artist: Svanevit
Katalognr: NTCD11
Pris: 150:-
 
Antal:
     

”Rikedom och gåvor” är ett nytt kapitel i sagan om Svanevit som denna gång rider söderut mot Skåne. Denna uppföljare till Svanevits kritikerrosade debutplatta bjuder på sånger, låtar, ballader och koraler ur den skånska storspelmannen John Enningers notsamlingar och släpps nu anno 2008, 100 år efter Enningers bortgång.

 
 
Titel: Experience the Nordic Tradition!
Artist: Diverse artister
Katalognr: NTEX01
Pris: 99:-
RELEASE: 5/11 2007
Antal:
     
Njut av det bästa den nordiska traditionen har att erbjuda! Ny och traditionell svensk folkmusik med några av de främsta artisterna i genren - Mikael Marin, Maria Jonsson, Ian Carr, Jonas Simonson, Mattias Pérez Trio, Maria Röjås, Dråm, Anders och Patrik, Erik Ask-Upmark, Jeanette Eriksson, Svanevit och Röjås Jonas. Köp minst tre andra skivor och du får denna på köpet!

 
 
Titel: Himlens polska "Lira gillar"-utmärkelse av musiktidskriften Lira
Artist: Erik Ask-Upmark
Katalognr: NTCD07
Pris: 150:-
RELEASE: 5/11 2007
Antal:
     
Riksspelmannen Erik Ask-Upmark har de senaste åren varit musikaliskt verksam såväl internationellt som i Sverige. Hans arbete med äldre instrument har bland annat koncentrerats till att återinföra harpan i svensk folkmusik och här är nu den första plattan någonsin med svensk folkmusik på harpa!
 
 
Titel: Timber! "Lira gillar"-utmärkelse av musiktidskriften Lira
Artist: Maria Jonsson, Ian Carr, Mikael Marin
Katalognr: NTCD09
Pris: 150:-
RELEASE: 1/12 2007
Antal:
     
Nyskriven, lyhörd, folkmusik av bästa märke med tre starka namn från den svenska och europeiska folkmusikscenen: Maria Jonsson (Svart Kaffe), Ian Carr (SWÅP) och Mikael Marin (Väsen) .Tillsammans har nu dessa fantastiska musiker gjort en skiva där fokus läggs på det egna komponerandet!
 
 
Titel: MP3
Artist: Mattias Pérez trio
Katalognr: NTCD10
Pris: 150:-
RELEASE: 12/5 2007
Antal:
     
Suveränt svängig musik från Västsverige med ett av de hetaste folkmusiknamnen just nu! MP3 består av tre musiker med glöd, energi och ett svängigt dansspel: Mattias Pérez på gitarr, Nina Anderberg och Mia Gustafsson på fioler.

Mer information >>>
 
 
Titel: Crane Dance "Lira gillar"-utmärkelse av musiktidskriften Lira
Artist: Jonas Simonson
Katalognr: NTCD08
Pris: 150:-
RELEASE: 9/6 2007
Antal:
     
Svensk folkmusiks flöjtguru Jonas Simonson ger ut sin första soloskiva på Nordic Tradition! Med rötterna i området kring västgötska Hornborgasjön ger sig denne mästerflöjtist ut på en alldeles egen trandans. På vissa delar av skivan har han med sig namnkunnigt sällskap: Sten Källman (slagverk), Mattias Perez (gitarr), Johannes Lundberg (kontrabas) och Mats Edén (fiol).
 
 
Titel: Epilog
Artist: Röjås Jonas
Katalognr: NTCD04
Pris: 150:-
RELEASE: 9/6 2007
Antal:
     
Storspelmannen Röjås Jonas (1921-1989) är en av de främsta förebilderna inom Dalarnas folkmusiktradition. Med sina Bodapolskor har han varit förebild för många av de fiolspelmän som nu är aktiva på den svenska folkmusikscenen. Nordic Tradition presenterar stolt den första fullängds-cd'n med Röjås Jonas; merparten av materialet är inspelat av Jonas själv under tidigt 1970-tal.
 
 
Titel: Låtar på skånska
Artist: Jeanette Eriksson
Katalognr: NTCD06
Pris: 150:-
 
Antal:
     

Jeanette var bara 16 år när hon blev riksspelman och idag, fyra år senare, är hon en av Sveriges mest lovande unga folkmusiker. Som skivnamnet antyder har Jeanette sin musikaliska hemvist i Skåne men hon skriver också många låtar själv, allt framfört på samma bländande och övertygande sätt!

Mer information >>>

 
 
Titel: På väg
Artist: Anders och Patrik
Katalognr: NTCD05
Pris: 150:-
 
Antal:
     

Anders Larsson och Patrik Andersson hör till några av landets mest meriterade folkmusiker och med fokus på lekfullhet och improvisation skapar de modern folkmusik med djupa rötter i traditionen. Efter många års givande samarbete kommer nu den första gemensamma skivan!

Mer information >>>

 
Maria Röjås - Silverringar små och stora
Titel: Silverringar små och stora
Artist: Maria Röjås
Katalognr: NTCD03
Pris: 150:-
 
Antal:
     

Den välkända Bodasångerskan Maria Röjås har under flera decennier varit en förebild för folkliga sångare i Sverige. Nu kommer äntligen hennes mycket efterlängtade soloskiva ut på Nordic Tradition!

Mer information >>>

 
 
Anna Rynefors & Erik Ask-Upmark - Dråm
Titel: Dråm
Artist: Anna Rynefors & Erik Ask-Upmark
Katalognr: NTCD02 "Lira gillar"-utmärkelse av musiktidskriften Lira
Pris: 150:-
 
Antal:
 
Bordunen – dråmen – är ledstjärnan för denna duo där den svenska säckpipan står i centrum. På denna suggestivt dansanta skiva med bordunmusik från Dalarna och Västergötland spelas även harpa, nyckelharpa och rebec.

Mer information >>>

 
 
Svanevit
Titel: Svanevit
"Lira gillar"-utmärkelse av musiktidskriften Lira
Artist: Svanevit
Katalognr: NTCD01
Pris: 150:-
 
Antal:
 

Svanevit är gruppen som gjort en kometkarriär på den svenska folkmusikscenen sedan starten 2005. På denna kritikerrosade debutplatta trängs medeltida ballader med sirliga polonäser och polskor. Svanevit är: Anders Larsson, Maria Larsson, Anna Rynefors, Erik Ask-Upmark.

Mer information >>>